Новий AKAR WBP Rogów

WBP Rogów, відомий у Польщі та за її межами виробник карабінів АК, представив на цьогорічній виставці IWA 2023 цікаві новинки – напівавтоматичні карабіни AKAR під набій 5,56х45. Але це не просто не звичайний АК під 223.

AKAR — модифікований стандартний карабін АКМ, адаптований для живлення із стандартних магазинів АР-15 і оснащений затворною затримкою. Для подачі магазинів карабін оснащений шахтою приймачем магазинів, та двосторонньою кнопкою скиду магазину.

WBR AKAR

WBR AKAR

WBR AKAR

WBR AKAR

В AKAR стандартний подавач магазину АР-15 активує внутрішнє блокування затворної рами, яка знімається важелем, розташованим над пістолетним руків’ям, з правого боку ствольної коробки.

WBR AKAR

WBR AKAR

Відмічається ергономічність такого рішення, важіль знаходиться над вказівним пальцем стрільця, і водночас його надійність.

За словами виробника карабіни поступлять у декількох версіях. Класична з дерев'яним фіксованим прикладом. Тактична версія з складаним телескопічним прикладом, або фіксованим пластиковим, та з цівкою квадрейлом.

WBR AKAR кладаний приклад
WBR AKAR кладаний приклад

Приклад складається на ліву сторону, це класичне рішення для систем АК, але це мінус кори встановлений кронштейн для оптики. На фото складана версія оснащена прикладом Magpul MOE.

Джерело


Сергій Гриненко фото Сергій Гриненко

Стрілець любитель

Дата публікації: 07 Бер, 2023