Мішені для пристрілки механіки AR-15 та АК

Багато людей яких я знаю, доволі довго володіють зброєю. Навіть були в армії, та якось стикаються с пристрілкою зброї. По радянській традиції все пристрілюють все на 100 м. Це буває доволі важко, особливо якщо місця на 100м. немає. А ще важче якщо ви не знаєте що таке холодна пристрілка, і починайте “прибиватися” навмання. Не хочу сказати що це не працює, але є варіанти краще.

Для механіки я користуюся мішенями “Zero targer” (напевно можна перевести як нульова мішень) які дозволяють на короткій відстані пристріляти зброю на 300 метрів (інколи на 100). Багато людей користуються ними, тому не думайте що це якесь відкриття, просто хочу мати таку статтю щоб давати лінк людям.

Хочу зауважити що такі мішені розроблені для військових США, на них ви можете побачити військові назви (зброї, боєприпасів). Звісно зброя та набої відрізняються, але +/- це працює добре. Я рекомендую ці мішені не тільки цивільнім, а і військовим, та знаю не один приклад їх використання в армії. Ці мішені годяться тільки для пристрілки механічних прицільних.

Важливо! Використання нульових мішеней не гарантую остаточну пристрілку на 100%. Справжній зеро можливий тільки при пристрілці на потрібну дистанцію! Ці мішені потрібні для попереднього обнуленя та пришвидшення пристрілки. Завжди робіть фінальну пристрілку!

Друкувати мішені треба на листі формату А4 з повним заповненням без полів. Нижче ви знайдете мішені для AR-15 і АК/АКМ, та короткі інструкції.

Всі мішені можна завантажити тут с Google Drive. Також непогані мішені у Arma dynamics.

 Мішень для AR-15 .223

Мішень для AR-15 .223

Як користуватись:

  1. Встановлюєте мішень на дистанцію 25 метрів. Це треба зробити максимально точно.
  2. Стріляйте максимально точно в чорній силует в центрі мішені.
  3. Якщо ви стріляєте з допомогою механічних прицільних то можете скористатися підказками на мішені. Але не забувайте, це тільки підказки, вони приблизні.
  4. Якщо влучання знаходяться максимально в центрі чорного силуету, то ваш карабін можна вважати пристрілянім на 300м.

Мішень для АК/АКМ 7.62х39

Тут є дві доволі хороших мішені. Одна на 14 метрів, інша на 25 м. Також є універсальна мішень для АК в калибрі 5.45 та .223.Вибирайте яку захочете.

14 метрів 7.62
14 метрів 7.62
25 метрів 7.62
25 метрів 7.62
21 метрів 5.45 та .223
21 метрів 5.45 та .223

Як користуватись:

  1. Встановлюєте мішень на дистанцію вказану на мішені. Це треба зробити максимально точно.
  2. Стріляйте максимально точно в чорній силует в центрі мішені.
  3. Якщо ви стріляєте з допомогою механічних прицільних. Встановіть цілик на положення ”П”. Можете скористатися підказками на мішені. Але не забувайте, це тільки підказки, вони приблизні.
  4. Якщо влучання знаходяться максимально в центрі чорного силуету, то ваш карабін можна вважати пристрілянім на 300м.

Мішені я взяв з інтернету. Всі копірайти які були на них залишилися.

Як це робиться на практиці

Пристрілка оптичних та коліматорних прицілів

Ці мішені не підходять для цих прицілів. Дистанцію пристрілки дізнавайтесь у інструкції то прицілу. Як її робити добре показав Тарас в цьому відео.

 


Сергій Гриненко фото Сергій Гриненко

Стрелок любитель

Дата публікації: 28 Кві, 2020